CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Alhamdulillah :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, August 12, 2011

Inner baju warna warni.


Hye, Assalamualakium :)

Apa khabar semua? Dah 12 hari dah kita menjalani dan mengharungi bulan ramadhan kan? Macam mana semua? Harap baik2 saja lah semua nya :) Sesiapa yang rasa xberapa sihat tu, makan lah ubat cepat2 yea. Maklum lah, bulan2 ramadhan ni kita kurang sikit makan so tahap kelesuan badan tu lain sikit. Macam Sarah, Alhamdulillah, Sarah ada amik supplement :)

Oke, kali ni, Sarah nak promote kat korang inner. Bukan inner tudung tu yea. Yang ni inner baju :) Inner baju ni macam something yang perlu ada dalam wardrobe lah kira hehe. Senang, lagi2 bila pakai baju short sleeve. Biasalah kan, kebanyakan baju berlengan pendek so bagi yang bertudung, mestilah pakai inner kat dalam kan, baru molek :) And now, dengan ada nya inner, mereka yang bertudung juga boleh menggayakan baju2 yang berlengan pendek hihi. Selain tu, inner jugak penting bila pakai baju yang jarang2. Lagi pulak, sekarang ni ada jugak baju kurung/kebaya pesen yang baju nya jarang and bagi yang bertudung ofkos lah kena pakai baju kat dalam kan. So, inner ni memang elok sangat lah sebagai pilihan since kain xtebal sangat so takdelah panas kan. Besides, inner ni ada pelbagai warna so boleh lah korang pakai inner mengikut warna baju yang korang pakai. Then, kalau untuk dipadan kan dengan tshirt, korang boleh lah main2 dengan warna kan, mix and match orang kata ;p Siap kalau pakai tshirt yang sama, boleh lah tukar inner warna lain2, minggu ni warna lain, minggu depan warna lain. Takdelah boring kan.


So, kepada yang berminat, inner baju ni available with MANY colours and sizes, kain yang sangat selesa. Ada dua brand, satu brand Celina and the other one is Blooming Cotton. Murah je, rm 15 and ada promotion>> Buy 2 and more, and get RM3 postage promotion.

Kalu berminat, boleh lah send your message through FB Sarah kat ini >> Siti Sarah

TQ :)

Thursday, July 14, 2011

Cute & Delicious Lollichoc.








Cupcakes hantaran.

Salam, hye apa khabar semua? harap2 semua sihat2 lah yea. Yealah, kita dah nak masuk bulan ramadhan dah ni. Kesihatan kena jaga :) InsyaAllah, boleh beramal dengan selesa nanti.

So, hari ni, macam biasa, Sarah nak share order yang Sarah terima dari Farah, husband Sarah punya kezen punya tunang :) hihi. Farah selalu order dengan Sarah. Tq Farah, support Sarah. Kali ni, Farah order untuk hantaran pernikahan adik dia di Temerloh. Farah request warna peach so ni lah hasil nya :) hope adik Farah puas hati lah dengan cupcakes ni. Nanti boleh order lagi ;p Oh yea, cupcakes ni, size M, and chocolate cupcakes.


TQ Farah :)

Friday, July 1, 2011

Oreo Choc from Farah

Salam :)

Hari ni Sarah nak share order choc oreo yang Sarah terima dari Farah. Farah ni kezen Sarah. Chocs ni Farah order untuk gift majlis pertunangan dia 3 July ni. Farah order 130 biji chocs oreo, chocolate semua. Untuk packaging, dia yang request mcm ni sebab choc ni akan di masuk kan dalam bakul. Congratz Farah :) sorry x dapat balik kedah. TQ order :)



Thursday, June 23, 2011

Chocolate oreo untuk yang tersayang.


Salam,
Apa khabar semua. Harap2 semua dalam keadaan baik2 saja :) Sama2 lah kita bergembira ;p haha apa mengarut ni -.-

Oke, kali ni Sarah nak share order yang Sarah terima dari officemate Sarah, umi. Umi order 1box of chocs (25 chocs) untuk birthday hubby dia. Chocs ni Sarah mix bentuk rose and flower with pink, white and maroon theme. Tapi Sarah nak minta maaf kat umi sbb maroon tu macam xjadi pulak. warna tu jadi macam purple. Sorry umi. Untuk Choc pulak, jenis oreo hancur2 jugak hee :)

Harap hubby and umi happy dengan chocs Sarah ni. Semoga Yazid dipanjang kan umur dan dimurah kan rezeki amiiinnn. TQ Umi.





Assalamualaikum :) Alhamdulillah, semalam Sarah terima tempahan lagi. Yang ini, ditempah oleh kawan Sarah. Kawan Sarah ni nak warna pink and purple and bentuk love. Choc pulak, white choc with oreo hancur2 hehe :) So ini lah hasil nya. Kawan Sarah ni duduk kedah. So, Sarah post la ke kedah. TQ





Wednesday, June 22, 2011

Pink + White Oreo Chocolate

Salam. Hari ni, Sarah nak share gambar order terbaru Sarah. Order ni dari mak andam majlis Sarah hari tu, dia order untuk majlis cukur jambul anak dia. Akak ni order 200 biji chocs with oreo filling, 100 warna pink+white dan 100 biji lagi semua chocolate je. Ini lah hasil nya hehe.


Actually, hari majlis Sarah hari tu, Sarah buat chocs with oreo filling ni untuk tetamu sebagai doorgift. Sarah buat 1000 biji chocs ni, separuh ada yang white choc semua, separuh choc semua macam atas ni dan separuh lagi campur white choc+choc (corak nya white choc)



oke yang atas ni, Sarah saja buat lebih, kalau ada sesiapa nak makan2 kat rumah ni huhu.


Tuesday, June 21, 2011

Photographer majlis.

Salam, hye hye hye. Hari ni, Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu. Ceh semenjak dua menjak ni asyik cerita pasal majlis je yea. Hehe. Bukan apa, nak share2 lah sikit mana tau ada yang memerlukan perkhidmatan kan boleh la contact2 hehe. Lepas dah cerita pasal hantaran2 yang korang boleh order kat Sarah tu, like chocolate, cupcakes and jelly, sirih junjung yang boleh contact melalui Sarah jugak, kali ni Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu.

Actually, main photographer Sarah haritu sekali package dengan mak andam dan pelamin. Tapi, biasalah. Kenduri kahwin kan, sekali seumur hidup hehe. Mestilah nak gambar banyak kan. Lagipun main photogrpaher tu seorang je so Sarah takut dia fokus dekat pengantin je, tak ambil gambar tetamu dan gambar yang lain2 kan. So, Sarah buat keputusan untuk ambil backup photographer. Backup photographer ni Sarah contact last minute lah jugak. Alhamdulillah nasib baik dia dapat datang hehe. Terima Kasih Wan. Sebab mula2 nak ambil orang lain, tapi dia ada hal. Nasib baik, adik Sarah teringat dekat Wan ni. Actually Wan ni kawan adik Sarah. Serious cakap lah kan, nak cari backup photographer ni bukan senang. Yang ada dekat market sekarang kebanyakan nya yang dah 'ada nama' dan ofkos lah harga nya pun standard harga 'ada nama' jugak kan. Secara tak langsung jugak, bila kita ambil backup photographer ni, kita boleh bagi diorang peluang kan untuk tunjuk bakat dan cipta nama hehe.

Sarah sangat suka dengan backup photogrpaher ni sebab harga affordable, kerja bagus dan cd pun dapat cepat je. Sarah ambil dia untuk dua hari, masa hari nikah dan juga reception belah Sarah di Putrajaya. Kalau nak tau, time majlis Sarah hari tu, family Sarah semua, bila nak ambil gambar je, bukan nya panggil main photographer Sarah tu, tapi panggil si Wan ni untuk ambil gambar hehe.

Oke ni Sarah nak share sedikit gambar yang di captured oleh Wan, backup photographer Sarah

Kepada yang berminat nak ambil Wan sebagai photographer majlis2 korang, boleh la contact dia through FB dia. Click sini



Selain Wan, Sarah nak share jugak gambar2 hasil dari backup photographer yang Sarah nak ambil tapi tak jadi sebab dia ada hal tu.






Kepada yang berminat, boleh contact WhiteRaven Photography melalui FB. Click sini.



Both Wan dan WhiteRaven ni dekat area Klang Valley. Sesiapa yang berminat boleh lah contact. Tak semesti nya untuk majlis kahwin. Boleh jadi birthday party ke, reunion ke, gambar couple ke eh apa2 jelah terpulang pada korang :)





Cupcakes hantaran tunang Maria.


Salam. Wah musim2 cuti sekolah ni semua pakat2 buat kenduri kahwin yea. Termasuk lah penulis blog ni sekali hehe -.-

Minggu lepas, selesai majlis Sarah and suami Sarah, tempahan cupcakes, c
hocs and semua nya telah diterima semula, Alhamdulillah.

Then, kali ni, Sarah nak share cupcakes tempahan dari bestfriend Sarah, Maria. Dia order cupcakes dua sets sebagai hantaran, satu untuk dia dan satu lagi untuk tunang dia dan 1 box chocolate. Yang belah Maria, dia order warna biru dan belah tunang nya, dia order warna pink. Tapi, sayang betul lah Sarah xsempat ambil gambar yang belah tunang
nya punya cupcakes and chocolate tu. Sempat ambil gambar yang belah Maria je. So, Sarah nak share lah yea. Ni lah hasilnya :)


Untuk Maria punya ni, dia tempah red velvet cake dan tunang nya pula, tempah choc cake. Untuk choc pulak, dia tempah oreo choc. Bukan yang Choc besar ada oreo sebijik dalam tu tau tapi yang ada oreo hancur tu. Sangat sedap. Berminat boleh lah tempah kat Sarah :)

Jelly buah buahan


Assalamualaikum. Apa khabar semua? Sihat? Sarah harap semua orang berada dalam keadaan sihat hendak nya. Amin :)

Haa hehe. Sarah ada benda nak share ni. Seperti yang Sarah pernah post dalam entry sebelum ni, yang ada mengenai hantaran Sarah, Sarah nak share sesuatu. It is about hantaran yang jelly berbentuk buah-buahan tu. Cantik x? hehe. Jelly tu sangat sesuai yea untuk di tempah sebagai hantaran kerana sangat cantik dan menarik. Ia tak mudah cair yea. So kepada sesiapa yang berminat untuk buat tempahan sebagai hantaran korang, bagi hadiah kat kawan, makcik, pakcik or sesiapa, boleh la contact Sarah yea.

Selain tu, kita kan dah dekat nak raya kan. So, ada siapa2 yang berminat nak tempah untuk dijamu semasa open house ke, or ada sebarang jamuan, sila silah lah pm Sarah jangan malu2 :)

Tengok ni. Cantik dan menarik kan. Kalau berminat, boleh la contact Sarah 0126898284

Monday, June 20, 2011

Siapa nak buat majlis kawen angkat tangan.



Hye assalamualaikum. apa khabar semua hehe. Entry kali ni, Sarah nak share tentang gubahan sirih junjung and bunga-bungaan di bilik pengantin Sarah timemajlis hari tu.

Oke, mula2 sekali, Sarah nak share sikit tentang sirih junjung. Just click sini la yea, xlarat nk type panjang2 ;p Sirih junjung ni adalah hantaran yang mesti ada yea untuk diberi pada pihak yang lagi satu sebagai adat kita kerana ia mengandungi pelbagai maksud yang tersirat.

Untuk sirih junjung Sarah haritu, Sarah sangat puas hati dengan gubahan nya. Nampak cantik je dan kemas. Sirih junjung Sarah digubah oleh mak mertua abang Sarah, a.k.a mak kakak ipar Sarah. Auntie ni sangat creative oke. Sarah suka tengok hasil2 gubahan dia. For your info, segala sirih, gambir and kapur ni, auntie tu yang buat, dari proses kering kan, kopak2 mende tu sampai jadi bentuk bunga semua, hiasan and gubah sampai jadi sirih junjung. Sangat teruja oke. So, kepada sesiapa yang rasa2 akan adakan kenduri kahwin dalam family sama ada abang, kakak, sedara or siapa2 aja lah, auntie ni sangat RECOMMENDED oke. Seriously, korang akan puas hati. Ni haa, tengok lah betapa creative nya aunty tu. Bawah ni Sarah share sikit yea gambar. So, siapa2 yang nak buat tempahan, boleh contact Sarah terus yea through FB (yang Sarah dah link di tepi blog ni)

It depends, sama ada korang nk tempah the pinang, sirih and semua tu sahaja and gubahan korang nak buat sendiri or tempah semua sekali sirih tu and servis gubahan sekali.


ini lah pinang yang aunty tu buat.
susah tau buat ni, sakit2 tangan.


ni proses gubahan sirih junjung, sehari b4 majlis akad.


dan ini hasil akhir nya. cantik kan ! sangat puas hati.


Kenapa Sarah cakap auntie ni creative? Sebab, selain dari buat sirih junjung Sarah, dia lah juga yang hias bilik pengantin Sarah. Bilik pengantin Sarah simple je. Sarah ni jenis yang simple je. Bagi Sarah, tak perlu da boom sangat. Bila da boom, budget pun da boom hehe ingat tu. Lagi pun, bilik kecik so tak nak lah bagi nampak bilik serabut kan. Asal kan nampak seri nya, cukup lah hehe. So conclusion nya, Sarah just hias kan bilik tu dengan bunga-bungaan and bantal hehe. Segala hiasan bunga dalam bilik Sarah, auntie yang hias kan. Mak Sarah pergi beli bunga dengan auntie and yang lain2 nya, kita serah kan kat aunty yang pakar hehe. cepat je auntie ni buat. Dah macam orang bisnes kat kedai bunga. Ketip2 haa terus jadi. Lancar je dia buat. Excited Sarah tengok. Jom kita tengok gambar :)

oke, ni keadaan bilik sebelum ada apa2 hiasan.


dan yang ni, gambar full lepas bilik dah di make up hehe


Bunga yang aunty gubah, di atas cermin dan katil


Hiasan bunga di atas langsir tingkap


Hiasan gubahan bunga di atas katil. Sebenarnya, yang atas katil ni, hiasan bunga ni memanjang dari sisi katil ke sisi katil tapi Sarah tak ada gambar full.


Oke, kepada sesiapa yang berminat nak buat tempahan pinang or sirih junjung, boleh la contact Sarah atau pun kakak ipar yea

SARAH: 0126898284
NISA: 0172158880

or send your msg through FB

boleh pilih, sama ada nak tempah the pinang, gambir semua tu without servis gubahan
OR
tempah complete beserat dengan servis gubahan

tq :)

Wednesday, September 21, 2011

Red Velvet

Posted by SWEET TREAT by SARA at 9:49 PM 0 comments

Barbie cake

Posted by SWEET TREAT by SARA at 9:17 PM 0 comments

Saturday, September 10, 2011

Cupcakes gift for adik.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 8:28 AM 0 comments

Friday, August 12, 2011

Inner baju warna warni.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 5:33 AM 0 comments

Hye, Assalamualakium :)

Apa khabar semua? Dah 12 hari dah kita menjalani dan mengharungi bulan ramadhan kan? Macam mana semua? Harap baik2 saja lah semua nya :) Sesiapa yang rasa xberapa sihat tu, makan lah ubat cepat2 yea. Maklum lah, bulan2 ramadhan ni kita kurang sikit makan so tahap kelesuan badan tu lain sikit. Macam Sarah, Alhamdulillah, Sarah ada amik supplement :)

Oke, kali ni, Sarah nak promote kat korang inner. Bukan inner tudung tu yea. Yang ni inner baju :) Inner baju ni macam something yang perlu ada dalam wardrobe lah kira hehe. Senang, lagi2 bila pakai baju short sleeve. Biasalah kan, kebanyakan baju berlengan pendek so bagi yang bertudung, mestilah pakai inner kat dalam kan, baru molek :) And now, dengan ada nya inner, mereka yang bertudung juga boleh menggayakan baju2 yang berlengan pendek hihi. Selain tu, inner jugak penting bila pakai baju yang jarang2. Lagi pulak, sekarang ni ada jugak baju kurung/kebaya pesen yang baju nya jarang and bagi yang bertudung ofkos lah kena pakai baju kat dalam kan. So, inner ni memang elok sangat lah sebagai pilihan since kain xtebal sangat so takdelah panas kan. Besides, inner ni ada pelbagai warna so boleh lah korang pakai inner mengikut warna baju yang korang pakai. Then, kalau untuk dipadan kan dengan tshirt, korang boleh lah main2 dengan warna kan, mix and match orang kata ;p Siap kalau pakai tshirt yang sama, boleh lah tukar inner warna lain2, minggu ni warna lain, minggu depan warna lain. Takdelah boring kan.


So, kepada yang berminat, inner baju ni available with MANY colours and sizes, kain yang sangat selesa. Ada dua brand, satu brand Celina and the other one is Blooming Cotton. Murah je, rm 15 and ada promotion>> Buy 2 and more, and get RM3 postage promotion.

Kalu berminat, boleh lah send your message through FB Sarah kat ini >> Siti Sarah

TQ :)

Thursday, July 14, 2011

Cute & Delicious Lollichoc.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 1:05 AM 0 comments







Cupcakes hantaran.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 12:37 AM 0 comments
Salam, hye apa khabar semua? harap2 semua sihat2 lah yea. Yealah, kita dah nak masuk bulan ramadhan dah ni. Kesihatan kena jaga :) InsyaAllah, boleh beramal dengan selesa nanti.

So, hari ni, macam biasa, Sarah nak share order yang Sarah terima dari Farah, husband Sarah punya kezen punya tunang :) hihi. Farah selalu order dengan Sarah. Tq Farah, support Sarah. Kali ni, Farah order untuk hantaran pernikahan adik dia di Temerloh. Farah request warna peach so ni lah hasil nya :) hope adik Farah puas hati lah dengan cupcakes ni. Nanti boleh order lagi ;p Oh yea, cupcakes ni, size M, and chocolate cupcakes.


TQ Farah :)

Friday, July 1, 2011

Oreo Choc from Farah

Posted by SWEET TREAT by SARA at 8:11 AM 0 comments
Salam :)

Hari ni Sarah nak share order choc oreo yang Sarah terima dari Farah. Farah ni kezen Sarah. Chocs ni Farah order untuk gift majlis pertunangan dia 3 July ni. Farah order 130 biji chocs oreo, chocolate semua. Untuk packaging, dia yang request mcm ni sebab choc ni akan di masuk kan dalam bakul. Congratz Farah :) sorry x dapat balik kedah. TQ order :)



Thursday, June 23, 2011

Chocolate oreo untuk yang tersayang.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 10:37 PM 0 comments

Salam,
Apa khabar semua. Harap2 semua dalam keadaan baik2 saja :) Sama2 lah kita bergembira ;p haha apa mengarut ni -.-

Oke, kali ni Sarah nak share order yang Sarah terima dari officemate Sarah, umi. Umi order 1box of chocs (25 chocs) untuk birthday hubby dia. Chocs ni Sarah mix bentuk rose and flower with pink, white and maroon theme. Tapi Sarah nak minta maaf kat umi sbb maroon tu macam xjadi pulak. warna tu jadi macam purple. Sorry umi. Untuk Choc pulak, jenis oreo hancur2 jugak hee :)

Harap hubby and umi happy dengan chocs Sarah ni. Semoga Yazid dipanjang kan umur dan dimurah kan rezeki amiiinnn. TQ Umi.





Posted by SWEET TREAT by SARA at 10:13 PM 0 comments
Assalamualaikum :) Alhamdulillah, semalam Sarah terima tempahan lagi. Yang ini, ditempah oleh kawan Sarah. Kawan Sarah ni nak warna pink and purple and bentuk love. Choc pulak, white choc with oreo hancur2 hehe :) So ini lah hasil nya. Kawan Sarah ni duduk kedah. So, Sarah post la ke kedah. TQ





Wednesday, June 22, 2011

Pink + White Oreo Chocolate

Posted by SWEET TREAT by SARA at 11:36 AM 0 comments
Salam. Hari ni, Sarah nak share gambar order terbaru Sarah. Order ni dari mak andam majlis Sarah hari tu, dia order untuk majlis cukur jambul anak dia. Akak ni order 200 biji chocs with oreo filling, 100 warna pink+white dan 100 biji lagi semua chocolate je. Ini lah hasil nya hehe.


Actually, hari majlis Sarah hari tu, Sarah buat chocs with oreo filling ni untuk tetamu sebagai doorgift. Sarah buat 1000 biji chocs ni, separuh ada yang white choc semua, separuh choc semua macam atas ni dan separuh lagi campur white choc+choc (corak nya white choc)



oke yang atas ni, Sarah saja buat lebih, kalau ada sesiapa nak makan2 kat rumah ni huhu.


Tuesday, June 21, 2011

Photographer majlis.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 12:18 PM 0 comments
Salam, hye hye hye. Hari ni, Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu. Ceh semenjak dua menjak ni asyik cerita pasal majlis je yea. Hehe. Bukan apa, nak share2 lah sikit mana tau ada yang memerlukan perkhidmatan kan boleh la contact2 hehe. Lepas dah cerita pasal hantaran2 yang korang boleh order kat Sarah tu, like chocolate, cupcakes and jelly, sirih junjung yang boleh contact melalui Sarah jugak, kali ni Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu.

Actually, main photographer Sarah haritu sekali package dengan mak andam dan pelamin. Tapi, biasalah. Kenduri kahwin kan, sekali seumur hidup hehe. Mestilah nak gambar banyak kan. Lagipun main photogrpaher tu seorang je so Sarah takut dia fokus dekat pengantin je, tak ambil gambar tetamu dan gambar yang lain2 kan. So, Sarah buat keputusan untuk ambil backup photographer. Backup photographer ni Sarah contact last minute lah jugak. Alhamdulillah nasib baik dia dapat datang hehe. Terima Kasih Wan. Sebab mula2 nak ambil orang lain, tapi dia ada hal. Nasib baik, adik Sarah teringat dekat Wan ni. Actually Wan ni kawan adik Sarah. Serious cakap lah kan, nak cari backup photographer ni bukan senang. Yang ada dekat market sekarang kebanyakan nya yang dah 'ada nama' dan ofkos lah harga nya pun standard harga 'ada nama' jugak kan. Secara tak langsung jugak, bila kita ambil backup photographer ni, kita boleh bagi diorang peluang kan untuk tunjuk bakat dan cipta nama hehe.

Sarah sangat suka dengan backup photogrpaher ni sebab harga affordable, kerja bagus dan cd pun dapat cepat je. Sarah ambil dia untuk dua hari, masa hari nikah dan juga reception belah Sarah di Putrajaya. Kalau nak tau, time majlis Sarah hari tu, family Sarah semua, bila nak ambil gambar je, bukan nya panggil main photographer Sarah tu, tapi panggil si Wan ni untuk ambil gambar hehe.

Oke ni Sarah nak share sedikit gambar yang di captured oleh Wan, backup photographer Sarah

Kepada yang berminat nak ambil Wan sebagai photographer majlis2 korang, boleh la contact dia through FB dia. Click sini



Selain Wan, Sarah nak share jugak gambar2 hasil dari backup photographer yang Sarah nak ambil tapi tak jadi sebab dia ada hal tu.






Kepada yang berminat, boleh contact WhiteRaven Photography melalui FB. Click sini.



Both Wan dan WhiteRaven ni dekat area Klang Valley. Sesiapa yang berminat boleh lah contact. Tak semesti nya untuk majlis kahwin. Boleh jadi birthday party ke, reunion ke, gambar couple ke eh apa2 jelah terpulang pada korang :)





Cupcakes hantaran tunang Maria.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 2:02 AM 0 comments

Salam. Wah musim2 cuti sekolah ni semua pakat2 buat kenduri kahwin yea. Termasuk lah penulis blog ni sekali hehe -.-

Minggu lepas, selesai majlis Sarah and suami Sarah, tempahan cupcakes, c
hocs and semua nya telah diterima semula, Alhamdulillah.

Then, kali ni, Sarah nak share cupcakes tempahan dari bestfriend Sarah, Maria. Dia order cupcakes dua sets sebagai hantaran, satu untuk dia dan satu lagi untuk tunang dia dan 1 box chocolate. Yang belah Maria, dia order warna biru dan belah tunang nya, dia order warna pink. Tapi, sayang betul lah Sarah xsempat ambil gambar yang belah tunang
nya punya cupcakes and chocolate tu. Sempat ambil gambar yang belah Maria je. So, Sarah nak share lah yea. Ni lah hasilnya :)


Untuk Maria punya ni, dia tempah red velvet cake dan tunang nya pula, tempah choc cake. Untuk choc pulak, dia tempah oreo choc. Bukan yang Choc besar ada oreo sebijik dalam tu tau tapi yang ada oreo hancur tu. Sangat sedap. Berminat boleh lah tempah kat Sarah :)

Jelly buah buahan

Posted by SWEET TREAT by SARA at 1:42 AM 0 comments

Assalamualaikum. Apa khabar semua? Sihat? Sarah harap semua orang berada dalam keadaan sihat hendak nya. Amin :)

Haa hehe. Sarah ada benda nak share ni. Seperti yang Sarah pernah post dalam entry sebelum ni, yang ada mengenai hantaran Sarah, Sarah nak share sesuatu. It is about hantaran yang jelly berbentuk buah-buahan tu. Cantik x? hehe. Jelly tu sangat sesuai yea untuk di tempah sebagai hantaran kerana sangat cantik dan menarik. Ia tak mudah cair yea. So kepada sesiapa yang berminat untuk buat tempahan sebagai hantaran korang, bagi hadiah kat kawan, makcik, pakcik or sesiapa, boleh la contact Sarah yea.

Selain tu, kita kan dah dekat nak raya kan. So, ada siapa2 yang berminat nak tempah untuk dijamu semasa open house ke, or ada sebarang jamuan, sila silah lah pm Sarah jangan malu2 :)

Tengok ni. Cantik dan menarik kan. Kalau berminat, boleh la contact Sarah 0126898284

Monday, June 20, 2011

Siapa nak buat majlis kawen angkat tangan.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 10:17 PM 0 comments


Hye assalamualaikum. apa khabar semua hehe. Entry kali ni, Sarah nak share tentang gubahan sirih junjung and bunga-bungaan di bilik pengantin Sarah timemajlis hari tu.

Oke, mula2 sekali, Sarah nak share sikit tentang sirih junjung. Just click sini la yea, xlarat nk type panjang2 ;p Sirih junjung ni adalah hantaran yang mesti ada yea untuk diberi pada pihak yang lagi satu sebagai adat kita kerana ia mengandungi pelbagai maksud yang tersirat.

Untuk sirih junjung Sarah haritu, Sarah sangat puas hati dengan gubahan nya. Nampak cantik je dan kemas. Sirih junjung Sarah digubah oleh mak mertua abang Sarah, a.k.a mak kakak ipar Sarah. Auntie ni sangat creative oke. Sarah suka tengok hasil2 gubahan dia. For your info, segala sirih, gambir and kapur ni, auntie tu yang buat, dari proses kering kan, kopak2 mende tu sampai jadi bentuk bunga semua, hiasan and gubah sampai jadi sirih junjung. Sangat teruja oke. So, kepada sesiapa yang rasa2 akan adakan kenduri kahwin dalam family sama ada abang, kakak, sedara or siapa2 aja lah, auntie ni sangat RECOMMENDED oke. Seriously, korang akan puas hati. Ni haa, tengok lah betapa creative nya aunty tu. Bawah ni Sarah share sikit yea gambar. So, siapa2 yang nak buat tempahan, boleh contact Sarah terus yea through FB (yang Sarah dah link di tepi blog ni)

It depends, sama ada korang nk tempah the pinang, sirih and semua tu sahaja and gubahan korang nak buat sendiri or tempah semua sekali sirih tu and servis gubahan sekali.


ini lah pinang yang aunty tu buat.
susah tau buat ni, sakit2 tangan.


ni proses gubahan sirih junjung, sehari b4 majlis akad.


dan ini hasil akhir nya. cantik kan ! sangat puas hati.


Kenapa Sarah cakap auntie ni creative? Sebab, selain dari buat sirih junjung Sarah, dia lah juga yang hias bilik pengantin Sarah. Bilik pengantin Sarah simple je. Sarah ni jenis yang simple je. Bagi Sarah, tak perlu da boom sangat. Bila da boom, budget pun da boom hehe ingat tu. Lagi pun, bilik kecik so tak nak lah bagi nampak bilik serabut kan. Asal kan nampak seri nya, cukup lah hehe. So conclusion nya, Sarah just hias kan bilik tu dengan bunga-bungaan and bantal hehe. Segala hiasan bunga dalam bilik Sarah, auntie yang hias kan. Mak Sarah pergi beli bunga dengan auntie and yang lain2 nya, kita serah kan kat aunty yang pakar hehe. cepat je auntie ni buat. Dah macam orang bisnes kat kedai bunga. Ketip2 haa terus jadi. Lancar je dia buat. Excited Sarah tengok. Jom kita tengok gambar :)

oke, ni keadaan bilik sebelum ada apa2 hiasan.


dan yang ni, gambar full lepas bilik dah di make up hehe


Bunga yang aunty gubah, di atas cermin dan katil


Hiasan bunga di atas langsir tingkap


Hiasan gubahan bunga di atas katil. Sebenarnya, yang atas katil ni, hiasan bunga ni memanjang dari sisi katil ke sisi katil tapi Sarah tak ada gambar full.


Oke, kepada sesiapa yang berminat nak buat tempahan pinang or sirih junjung, boleh la contact Sarah atau pun kakak ipar yea

SARAH: 0126898284
NISA: 0172158880

or send your msg through FB

boleh pilih, sama ada nak tempah the pinang, gambir semua tu without servis gubahan
OR
tempah complete beserat dengan servis gubahan

tq :)