CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Alhamdulillah :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, June 23, 2011

Chocolate oreo untuk yang tersayang.


Salam,
Apa khabar semua. Harap2 semua dalam keadaan baik2 saja :) Sama2 lah kita bergembira ;p haha apa mengarut ni -.-

Oke, kali ni Sarah nak share order yang Sarah terima dari officemate Sarah, umi. Umi order 1box of chocs (25 chocs) untuk birthday hubby dia. Chocs ni Sarah mix bentuk rose and flower with pink, white and maroon theme. Tapi Sarah nak minta maaf kat umi sbb maroon tu macam xjadi pulak. warna tu jadi macam purple. Sorry umi. Untuk Choc pulak, jenis oreo hancur2 jugak hee :)

Harap hubby and umi happy dengan chocs Sarah ni. Semoga Yazid dipanjang kan umur dan dimurah kan rezeki amiiinnn. TQ Umi.





Assalamualaikum :) Alhamdulillah, semalam Sarah terima tempahan lagi. Yang ini, ditempah oleh kawan Sarah. Kawan Sarah ni nak warna pink and purple and bentuk love. Choc pulak, white choc with oreo hancur2 hehe :) So ini lah hasil nya. Kawan Sarah ni duduk kedah. So, Sarah post la ke kedah. TQ





Wednesday, June 22, 2011

Pink + White Oreo Chocolate

Salam. Hari ni, Sarah nak share gambar order terbaru Sarah. Order ni dari mak andam majlis Sarah hari tu, dia order untuk majlis cukur jambul anak dia. Akak ni order 200 biji chocs with oreo filling, 100 warna pink+white dan 100 biji lagi semua chocolate je. Ini lah hasil nya hehe.


Actually, hari majlis Sarah hari tu, Sarah buat chocs with oreo filling ni untuk tetamu sebagai doorgift. Sarah buat 1000 biji chocs ni, separuh ada yang white choc semua, separuh choc semua macam atas ni dan separuh lagi campur white choc+choc (corak nya white choc)



oke yang atas ni, Sarah saja buat lebih, kalau ada sesiapa nak makan2 kat rumah ni huhu.


Tuesday, June 21, 2011

Photographer majlis.

Salam, hye hye hye. Hari ni, Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu. Ceh semenjak dua menjak ni asyik cerita pasal majlis je yea. Hehe. Bukan apa, nak share2 lah sikit mana tau ada yang memerlukan perkhidmatan kan boleh la contact2 hehe. Lepas dah cerita pasal hantaran2 yang korang boleh order kat Sarah tu, like chocolate, cupcakes and jelly, sirih junjung yang boleh contact melalui Sarah jugak, kali ni Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu.

Actually, main photographer Sarah haritu sekali package dengan mak andam dan pelamin. Tapi, biasalah. Kenduri kahwin kan, sekali seumur hidup hehe. Mestilah nak gambar banyak kan. Lagipun main photogrpaher tu seorang je so Sarah takut dia fokus dekat pengantin je, tak ambil gambar tetamu dan gambar yang lain2 kan. So, Sarah buat keputusan untuk ambil backup photographer. Backup photographer ni Sarah contact last minute lah jugak. Alhamdulillah nasib baik dia dapat datang hehe. Terima Kasih Wan. Sebab mula2 nak ambil orang lain, tapi dia ada hal. Nasib baik, adik Sarah teringat dekat Wan ni. Actually Wan ni kawan adik Sarah. Serious cakap lah kan, nak cari backup photographer ni bukan senang. Yang ada dekat market sekarang kebanyakan nya yang dah 'ada nama' dan ofkos lah harga nya pun standard harga 'ada nama' jugak kan. Secara tak langsung jugak, bila kita ambil backup photographer ni, kita boleh bagi diorang peluang kan untuk tunjuk bakat dan cipta nama hehe.

Sarah sangat suka dengan backup photogrpaher ni sebab harga affordable, kerja bagus dan cd pun dapat cepat je. Sarah ambil dia untuk dua hari, masa hari nikah dan juga reception belah Sarah di Putrajaya. Kalau nak tau, time majlis Sarah hari tu, family Sarah semua, bila nak ambil gambar je, bukan nya panggil main photographer Sarah tu, tapi panggil si Wan ni untuk ambil gambar hehe.

Oke ni Sarah nak share sedikit gambar yang di captured oleh Wan, backup photographer Sarah

Kepada yang berminat nak ambil Wan sebagai photographer majlis2 korang, boleh la contact dia through FB dia. Click sini



Selain Wan, Sarah nak share jugak gambar2 hasil dari backup photographer yang Sarah nak ambil tapi tak jadi sebab dia ada hal tu.






Kepada yang berminat, boleh contact WhiteRaven Photography melalui FB. Click sini.



Both Wan dan WhiteRaven ni dekat area Klang Valley. Sesiapa yang berminat boleh lah contact. Tak semesti nya untuk majlis kahwin. Boleh jadi birthday party ke, reunion ke, gambar couple ke eh apa2 jelah terpulang pada korang :)





Cupcakes hantaran tunang Maria.


Salam. Wah musim2 cuti sekolah ni semua pakat2 buat kenduri kahwin yea. Termasuk lah penulis blog ni sekali hehe -.-

Minggu lepas, selesai majlis Sarah and suami Sarah, tempahan cupcakes, c
hocs and semua nya telah diterima semula, Alhamdulillah.

Then, kali ni, Sarah nak share cupcakes tempahan dari bestfriend Sarah, Maria. Dia order cupcakes dua sets sebagai hantaran, satu untuk dia dan satu lagi untuk tunang dia dan 1 box chocolate. Yang belah Maria, dia order warna biru dan belah tunang nya, dia order warna pink. Tapi, sayang betul lah Sarah xsempat ambil gambar yang belah tunang
nya punya cupcakes and chocolate tu. Sempat ambil gambar yang belah Maria je. So, Sarah nak share lah yea. Ni lah hasilnya :)


Untuk Maria punya ni, dia tempah red velvet cake dan tunang nya pula, tempah choc cake. Untuk choc pulak, dia tempah oreo choc. Bukan yang Choc besar ada oreo sebijik dalam tu tau tapi yang ada oreo hancur tu. Sangat sedap. Berminat boleh lah tempah kat Sarah :)

Jelly buah buahan


Assalamualaikum. Apa khabar semua? Sihat? Sarah harap semua orang berada dalam keadaan sihat hendak nya. Amin :)

Haa hehe. Sarah ada benda nak share ni. Seperti yang Sarah pernah post dalam entry sebelum ni, yang ada mengenai hantaran Sarah, Sarah nak share sesuatu. It is about hantaran yang jelly berbentuk buah-buahan tu. Cantik x? hehe. Jelly tu sangat sesuai yea untuk di tempah sebagai hantaran kerana sangat cantik dan menarik. Ia tak mudah cair yea. So kepada sesiapa yang berminat untuk buat tempahan sebagai hantaran korang, bagi hadiah kat kawan, makcik, pakcik or sesiapa, boleh la contact Sarah yea.

Selain tu, kita kan dah dekat nak raya kan. So, ada siapa2 yang berminat nak tempah untuk dijamu semasa open house ke, or ada sebarang jamuan, sila silah lah pm Sarah jangan malu2 :)

Tengok ni. Cantik dan menarik kan. Kalau berminat, boleh la contact Sarah 0126898284

Monday, June 20, 2011

Siapa nak buat majlis kawen angkat tangan.



Hye assalamualaikum. apa khabar semua hehe. Entry kali ni, Sarah nak share tentang gubahan sirih junjung and bunga-bungaan di bilik pengantin Sarah timemajlis hari tu.

Oke, mula2 sekali, Sarah nak share sikit tentang sirih junjung. Just click sini la yea, xlarat nk type panjang2 ;p Sirih junjung ni adalah hantaran yang mesti ada yea untuk diberi pada pihak yang lagi satu sebagai adat kita kerana ia mengandungi pelbagai maksud yang tersirat.

Untuk sirih junjung Sarah haritu, Sarah sangat puas hati dengan gubahan nya. Nampak cantik je dan kemas. Sirih junjung Sarah digubah oleh mak mertua abang Sarah, a.k.a mak kakak ipar Sarah. Auntie ni sangat creative oke. Sarah suka tengok hasil2 gubahan dia. For your info, segala sirih, gambir and kapur ni, auntie tu yang buat, dari proses kering kan, kopak2 mende tu sampai jadi bentuk bunga semua, hiasan and gubah sampai jadi sirih junjung. Sangat teruja oke. So, kepada sesiapa yang rasa2 akan adakan kenduri kahwin dalam family sama ada abang, kakak, sedara or siapa2 aja lah, auntie ni sangat RECOMMENDED oke. Seriously, korang akan puas hati. Ni haa, tengok lah betapa creative nya aunty tu. Bawah ni Sarah share sikit yea gambar. So, siapa2 yang nak buat tempahan, boleh contact Sarah terus yea through FB (yang Sarah dah link di tepi blog ni)

It depends, sama ada korang nk tempah the pinang, sirih and semua tu sahaja and gubahan korang nak buat sendiri or tempah semua sekali sirih tu and servis gubahan sekali.


ini lah pinang yang aunty tu buat.
susah tau buat ni, sakit2 tangan.


ni proses gubahan sirih junjung, sehari b4 majlis akad.


dan ini hasil akhir nya. cantik kan ! sangat puas hati.


Kenapa Sarah cakap auntie ni creative? Sebab, selain dari buat sirih junjung Sarah, dia lah juga yang hias bilik pengantin Sarah. Bilik pengantin Sarah simple je. Sarah ni jenis yang simple je. Bagi Sarah, tak perlu da boom sangat. Bila da boom, budget pun da boom hehe ingat tu. Lagi pun, bilik kecik so tak nak lah bagi nampak bilik serabut kan. Asal kan nampak seri nya, cukup lah hehe. So conclusion nya, Sarah just hias kan bilik tu dengan bunga-bungaan and bantal hehe. Segala hiasan bunga dalam bilik Sarah, auntie yang hias kan. Mak Sarah pergi beli bunga dengan auntie and yang lain2 nya, kita serah kan kat aunty yang pakar hehe. cepat je auntie ni buat. Dah macam orang bisnes kat kedai bunga. Ketip2 haa terus jadi. Lancar je dia buat. Excited Sarah tengok. Jom kita tengok gambar :)

oke, ni keadaan bilik sebelum ada apa2 hiasan.


dan yang ni, gambar full lepas bilik dah di make up hehe


Bunga yang aunty gubah, di atas cermin dan katil


Hiasan bunga di atas langsir tingkap


Hiasan gubahan bunga di atas katil. Sebenarnya, yang atas katil ni, hiasan bunga ni memanjang dari sisi katil ke sisi katil tapi Sarah tak ada gambar full.


Oke, kepada sesiapa yang berminat nak buat tempahan pinang or sirih junjung, boleh la contact Sarah atau pun kakak ipar yea

SARAH: 0126898284
NISA: 0172158880

or send your msg through FB

boleh pilih, sama ada nak tempah the pinang, gambir semua tu without servis gubahan
OR
tempah complete beserat dengan servis gubahan

tq :)

alhamdulillah. Akad, 4th June 2011

Assalamualaikum. Apa khabar semua. Lama xbuat entry. Bukan apa. Kadang2 Sarah xsempat nak buat huhu. Bnyak order yang Sarah x ambil gambar. Kalau ada siapa2 yang order kat Sarah, sila2 lah yea share gambar korang. Sarah minta maaf sangat2. Kadang2 tu pun snap guna camera phone je tu yang gambar pun xberapa kualiti. So Sarah mintak lah yea siapa2 yang order tu sila2 share gambar :) terima kasih.

Kali ni, lain sikit entry Sarah hehe. Sebab kali ni nak share tentang majlis akad nikah Sarah yang berlangsung pada hari Sabtu, 4 Jun 2011 hari tu. Oke, Sarah nak share lah sikit gambar hehe. Tak banyak gambar, sikit2 je.


beberapa minit sebelum bergelar isteri.


the Aku terima nikah..


4Jun2011; 1035am Alhamdulillah.


Alhamdulillah, selamat bergelar isteri kepada Shazwan


kat sini, Sarah nak kongsi beberapa tips untuk hantaran. Alah, bukan lah tips pun haha. Tapi xjumpa perkataan sesuai. Hurm. Oke. Untuk hantaran masa nikah haritu, Sarah punya sangat simple. Biasalah, belah perempuan kan. Hantaran mestilah makanan yang banyak kan. Macam manisan2 macam tu. Sebenar nya, plan awal nak hantar 9 balas 11. Last2 malam sebelum nikah tu, tengok2 hantaran terlebih. So, pagi2 nak nikah tu, Sarah pun tambah lagi dulang sampai jadi 13 balas sebelas. Nasib baik sempat hehe. Sebab tu lah, persiapan untuk kahwin ni kena buat persiapan awal dan terperinci. Nak kahwin ni bukan senang. Benda sekecik2 pun kita kena fikir kan.

Oke, sebut pasal hantaran, bagi Sarah, sebagai tips, hantaran tu kita bagi lah benda2 yang penting je. Ikut kemampuan and jangan berlebih lebihan berbelanja. Macam Sarah sendiri, Sarah bagi benda2 yang penting, yang memang Sarah guna selalu and harian. Jom kita tengok apa dia

sirih junjung, hantaran wajib yea sebagai adat :) yang ni, mak kakak ipar sarah yang buat sendiri, dari kopak2 pinang sampai jadi bentuk rose tu, gambir and sirih semua, sampai la bab menggubah. Kalau berminat, boleh la tempah. Ada buat servis :)


Sejadah :)


Buah-buahan. Sebagai tips, untuk menaikkan seri buah-buahan tu and nampak berkilat, sapu buah-buaan dengan minyak masak. Tapi jangan letak banyak2 sebab nanti kalau nak makan, dah basuh pun susah nak tanggal minyak tu. Letak ala kadar, bagi nampak berkilat. Tak ada lah nampak suram hantaran buah-buahan tu :)


cupcakes yang Sarah buat sendiri, malam sebelum hari nak nikah hehe. Kira fresh la. Sarah buat choc cupcakes with icing topping warna putih, and selit2 kan dengan pink rose and daun, nak bagi nampak sweet and sepadan dengan kain dulang hantaran hehe. Yang ni, Sarah buat lain sikit, which is bouquette and x letak dalam kotak macam biasa selalu Sarah buat tu. Sesiapa yang berminta untuk empah boleh la message Sarah yea through FB or contact terus 0126898284


Sebakul gula-gula. Boleh makan beramai-ramai since sedara mara semua ada kan. Haha. Seronok berebut dengan budak budak.


Chocolate buatan sendiri hehe :) Chocolate ni Sarah buat bentuk campur-campur Love and separa bulat dengan macam-macam flavour, ada strawberry, blueberry dan oreo hancur-hancur. Yang ni Sarah saja nak buat lain sikit, selalu letak dalam kotak kan. So yang ni, Sarah buat ala-ala yang selalu beli dekat Famos Amos tapi yang dekat Famos Amos costly kan so yang Sarah buat sendiri jimat lah sikit hehe :) Berminat nak tempah? Jangan malu-malu.


Haa yang ni pulak, jelly bentuk buah-buahan. Sangat cantik kan, dan unik. Sesiapa yang berminat boleh contact Sarah k. Sesuai untuk hantaran, jamuan-jamuan dan untuk saja-saja makan2 :)


Kemeja :)

Kasut :)


Perfume :)

Jam :)


Sunglass :)

Yang tak ada gambar, Al-quran dan bunga rampai.


Dan yang ni pula, hantaran dari pihak laki untuk Sarah



yang x ada dalam gambar, telekung.

See, hantaran2 kami semua yang simple, barang2 yang perlu dan akan dipakai harian, jimat kos and banyak yang buat sendiri. Tu lah serba sedikit yang Sarah nak kongsi. Walaupun tak ada apa pun yang sikongsi sangat (haha) tapi harap ia berguna lah serba sedikit untuk baka-bakal pengantin. TQ :)

Thursday, June 23, 2011

Chocolate oreo untuk yang tersayang.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 10:37 PM 0 comments

Salam,
Apa khabar semua. Harap2 semua dalam keadaan baik2 saja :) Sama2 lah kita bergembira ;p haha apa mengarut ni -.-

Oke, kali ni Sarah nak share order yang Sarah terima dari officemate Sarah, umi. Umi order 1box of chocs (25 chocs) untuk birthday hubby dia. Chocs ni Sarah mix bentuk rose and flower with pink, white and maroon theme. Tapi Sarah nak minta maaf kat umi sbb maroon tu macam xjadi pulak. warna tu jadi macam purple. Sorry umi. Untuk Choc pulak, jenis oreo hancur2 jugak hee :)

Harap hubby and umi happy dengan chocs Sarah ni. Semoga Yazid dipanjang kan umur dan dimurah kan rezeki amiiinnn. TQ Umi.





Posted by SWEET TREAT by SARA at 10:13 PM 0 comments
Assalamualaikum :) Alhamdulillah, semalam Sarah terima tempahan lagi. Yang ini, ditempah oleh kawan Sarah. Kawan Sarah ni nak warna pink and purple and bentuk love. Choc pulak, white choc with oreo hancur2 hehe :) So ini lah hasil nya. Kawan Sarah ni duduk kedah. So, Sarah post la ke kedah. TQ





Wednesday, June 22, 2011

Pink + White Oreo Chocolate

Posted by SWEET TREAT by SARA at 11:36 AM 0 comments
Salam. Hari ni, Sarah nak share gambar order terbaru Sarah. Order ni dari mak andam majlis Sarah hari tu, dia order untuk majlis cukur jambul anak dia. Akak ni order 200 biji chocs with oreo filling, 100 warna pink+white dan 100 biji lagi semua chocolate je. Ini lah hasil nya hehe.


Actually, hari majlis Sarah hari tu, Sarah buat chocs with oreo filling ni untuk tetamu sebagai doorgift. Sarah buat 1000 biji chocs ni, separuh ada yang white choc semua, separuh choc semua macam atas ni dan separuh lagi campur white choc+choc (corak nya white choc)



oke yang atas ni, Sarah saja buat lebih, kalau ada sesiapa nak makan2 kat rumah ni huhu.


Tuesday, June 21, 2011

Photographer majlis.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 12:18 PM 0 comments
Salam, hye hye hye. Hari ni, Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu. Ceh semenjak dua menjak ni asyik cerita pasal majlis je yea. Hehe. Bukan apa, nak share2 lah sikit mana tau ada yang memerlukan perkhidmatan kan boleh la contact2 hehe. Lepas dah cerita pasal hantaran2 yang korang boleh order kat Sarah tu, like chocolate, cupcakes and jelly, sirih junjung yang boleh contact melalui Sarah jugak, kali ni Sarah nak cerita pasal photographer majlis Sarah haritu.

Actually, main photographer Sarah haritu sekali package dengan mak andam dan pelamin. Tapi, biasalah. Kenduri kahwin kan, sekali seumur hidup hehe. Mestilah nak gambar banyak kan. Lagipun main photogrpaher tu seorang je so Sarah takut dia fokus dekat pengantin je, tak ambil gambar tetamu dan gambar yang lain2 kan. So, Sarah buat keputusan untuk ambil backup photographer. Backup photographer ni Sarah contact last minute lah jugak. Alhamdulillah nasib baik dia dapat datang hehe. Terima Kasih Wan. Sebab mula2 nak ambil orang lain, tapi dia ada hal. Nasib baik, adik Sarah teringat dekat Wan ni. Actually Wan ni kawan adik Sarah. Serious cakap lah kan, nak cari backup photographer ni bukan senang. Yang ada dekat market sekarang kebanyakan nya yang dah 'ada nama' dan ofkos lah harga nya pun standard harga 'ada nama' jugak kan. Secara tak langsung jugak, bila kita ambil backup photographer ni, kita boleh bagi diorang peluang kan untuk tunjuk bakat dan cipta nama hehe.

Sarah sangat suka dengan backup photogrpaher ni sebab harga affordable, kerja bagus dan cd pun dapat cepat je. Sarah ambil dia untuk dua hari, masa hari nikah dan juga reception belah Sarah di Putrajaya. Kalau nak tau, time majlis Sarah hari tu, family Sarah semua, bila nak ambil gambar je, bukan nya panggil main photographer Sarah tu, tapi panggil si Wan ni untuk ambil gambar hehe.

Oke ni Sarah nak share sedikit gambar yang di captured oleh Wan, backup photographer Sarah

Kepada yang berminat nak ambil Wan sebagai photographer majlis2 korang, boleh la contact dia through FB dia. Click sini



Selain Wan, Sarah nak share jugak gambar2 hasil dari backup photographer yang Sarah nak ambil tapi tak jadi sebab dia ada hal tu.






Kepada yang berminat, boleh contact WhiteRaven Photography melalui FB. Click sini.



Both Wan dan WhiteRaven ni dekat area Klang Valley. Sesiapa yang berminat boleh lah contact. Tak semesti nya untuk majlis kahwin. Boleh jadi birthday party ke, reunion ke, gambar couple ke eh apa2 jelah terpulang pada korang :)





Cupcakes hantaran tunang Maria.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 2:02 AM 0 comments

Salam. Wah musim2 cuti sekolah ni semua pakat2 buat kenduri kahwin yea. Termasuk lah penulis blog ni sekali hehe -.-

Minggu lepas, selesai majlis Sarah and suami Sarah, tempahan cupcakes, c
hocs and semua nya telah diterima semula, Alhamdulillah.

Then, kali ni, Sarah nak share cupcakes tempahan dari bestfriend Sarah, Maria. Dia order cupcakes dua sets sebagai hantaran, satu untuk dia dan satu lagi untuk tunang dia dan 1 box chocolate. Yang belah Maria, dia order warna biru dan belah tunang nya, dia order warna pink. Tapi, sayang betul lah Sarah xsempat ambil gambar yang belah tunang
nya punya cupcakes and chocolate tu. Sempat ambil gambar yang belah Maria je. So, Sarah nak share lah yea. Ni lah hasilnya :)


Untuk Maria punya ni, dia tempah red velvet cake dan tunang nya pula, tempah choc cake. Untuk choc pulak, dia tempah oreo choc. Bukan yang Choc besar ada oreo sebijik dalam tu tau tapi yang ada oreo hancur tu. Sangat sedap. Berminat boleh lah tempah kat Sarah :)

Jelly buah buahan

Posted by SWEET TREAT by SARA at 1:42 AM 0 comments

Assalamualaikum. Apa khabar semua? Sihat? Sarah harap semua orang berada dalam keadaan sihat hendak nya. Amin :)

Haa hehe. Sarah ada benda nak share ni. Seperti yang Sarah pernah post dalam entry sebelum ni, yang ada mengenai hantaran Sarah, Sarah nak share sesuatu. It is about hantaran yang jelly berbentuk buah-buahan tu. Cantik x? hehe. Jelly tu sangat sesuai yea untuk di tempah sebagai hantaran kerana sangat cantik dan menarik. Ia tak mudah cair yea. So kepada sesiapa yang berminat untuk buat tempahan sebagai hantaran korang, bagi hadiah kat kawan, makcik, pakcik or sesiapa, boleh la contact Sarah yea.

Selain tu, kita kan dah dekat nak raya kan. So, ada siapa2 yang berminat nak tempah untuk dijamu semasa open house ke, or ada sebarang jamuan, sila silah lah pm Sarah jangan malu2 :)

Tengok ni. Cantik dan menarik kan. Kalau berminat, boleh la contact Sarah 0126898284

Monday, June 20, 2011

Siapa nak buat majlis kawen angkat tangan.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 10:17 PM 0 comments


Hye assalamualaikum. apa khabar semua hehe. Entry kali ni, Sarah nak share tentang gubahan sirih junjung and bunga-bungaan di bilik pengantin Sarah timemajlis hari tu.

Oke, mula2 sekali, Sarah nak share sikit tentang sirih junjung. Just click sini la yea, xlarat nk type panjang2 ;p Sirih junjung ni adalah hantaran yang mesti ada yea untuk diberi pada pihak yang lagi satu sebagai adat kita kerana ia mengandungi pelbagai maksud yang tersirat.

Untuk sirih junjung Sarah haritu, Sarah sangat puas hati dengan gubahan nya. Nampak cantik je dan kemas. Sirih junjung Sarah digubah oleh mak mertua abang Sarah, a.k.a mak kakak ipar Sarah. Auntie ni sangat creative oke. Sarah suka tengok hasil2 gubahan dia. For your info, segala sirih, gambir and kapur ni, auntie tu yang buat, dari proses kering kan, kopak2 mende tu sampai jadi bentuk bunga semua, hiasan and gubah sampai jadi sirih junjung. Sangat teruja oke. So, kepada sesiapa yang rasa2 akan adakan kenduri kahwin dalam family sama ada abang, kakak, sedara or siapa2 aja lah, auntie ni sangat RECOMMENDED oke. Seriously, korang akan puas hati. Ni haa, tengok lah betapa creative nya aunty tu. Bawah ni Sarah share sikit yea gambar. So, siapa2 yang nak buat tempahan, boleh contact Sarah terus yea through FB (yang Sarah dah link di tepi blog ni)

It depends, sama ada korang nk tempah the pinang, sirih and semua tu sahaja and gubahan korang nak buat sendiri or tempah semua sekali sirih tu and servis gubahan sekali.


ini lah pinang yang aunty tu buat.
susah tau buat ni, sakit2 tangan.


ni proses gubahan sirih junjung, sehari b4 majlis akad.


dan ini hasil akhir nya. cantik kan ! sangat puas hati.


Kenapa Sarah cakap auntie ni creative? Sebab, selain dari buat sirih junjung Sarah, dia lah juga yang hias bilik pengantin Sarah. Bilik pengantin Sarah simple je. Sarah ni jenis yang simple je. Bagi Sarah, tak perlu da boom sangat. Bila da boom, budget pun da boom hehe ingat tu. Lagi pun, bilik kecik so tak nak lah bagi nampak bilik serabut kan. Asal kan nampak seri nya, cukup lah hehe. So conclusion nya, Sarah just hias kan bilik tu dengan bunga-bungaan and bantal hehe. Segala hiasan bunga dalam bilik Sarah, auntie yang hias kan. Mak Sarah pergi beli bunga dengan auntie and yang lain2 nya, kita serah kan kat aunty yang pakar hehe. cepat je auntie ni buat. Dah macam orang bisnes kat kedai bunga. Ketip2 haa terus jadi. Lancar je dia buat. Excited Sarah tengok. Jom kita tengok gambar :)

oke, ni keadaan bilik sebelum ada apa2 hiasan.


dan yang ni, gambar full lepas bilik dah di make up hehe


Bunga yang aunty gubah, di atas cermin dan katil


Hiasan bunga di atas langsir tingkap


Hiasan gubahan bunga di atas katil. Sebenarnya, yang atas katil ni, hiasan bunga ni memanjang dari sisi katil ke sisi katil tapi Sarah tak ada gambar full.


Oke, kepada sesiapa yang berminat nak buat tempahan pinang or sirih junjung, boleh la contact Sarah atau pun kakak ipar yea

SARAH: 0126898284
NISA: 0172158880

or send your msg through FB

boleh pilih, sama ada nak tempah the pinang, gambir semua tu without servis gubahan
OR
tempah complete beserat dengan servis gubahan

tq :)

alhamdulillah. Akad, 4th June 2011

Posted by SWEET TREAT by SARA at 7:15 AM 0 comments
Assalamualaikum. Apa khabar semua. Lama xbuat entry. Bukan apa. Kadang2 Sarah xsempat nak buat huhu. Bnyak order yang Sarah x ambil gambar. Kalau ada siapa2 yang order kat Sarah, sila2 lah yea share gambar korang. Sarah minta maaf sangat2. Kadang2 tu pun snap guna camera phone je tu yang gambar pun xberapa kualiti. So Sarah mintak lah yea siapa2 yang order tu sila2 share gambar :) terima kasih.

Kali ni, lain sikit entry Sarah hehe. Sebab kali ni nak share tentang majlis akad nikah Sarah yang berlangsung pada hari Sabtu, 4 Jun 2011 hari tu. Oke, Sarah nak share lah sikit gambar hehe. Tak banyak gambar, sikit2 je.


beberapa minit sebelum bergelar isteri.


the Aku terima nikah..


4Jun2011; 1035am Alhamdulillah.


Alhamdulillah, selamat bergelar isteri kepada Shazwan


kat sini, Sarah nak kongsi beberapa tips untuk hantaran. Alah, bukan lah tips pun haha. Tapi xjumpa perkataan sesuai. Hurm. Oke. Untuk hantaran masa nikah haritu, Sarah punya sangat simple. Biasalah, belah perempuan kan. Hantaran mestilah makanan yang banyak kan. Macam manisan2 macam tu. Sebenar nya, plan awal nak hantar 9 balas 11. Last2 malam sebelum nikah tu, tengok2 hantaran terlebih. So, pagi2 nak nikah tu, Sarah pun tambah lagi dulang sampai jadi 13 balas sebelas. Nasib baik sempat hehe. Sebab tu lah, persiapan untuk kahwin ni kena buat persiapan awal dan terperinci. Nak kahwin ni bukan senang. Benda sekecik2 pun kita kena fikir kan.

Oke, sebut pasal hantaran, bagi Sarah, sebagai tips, hantaran tu kita bagi lah benda2 yang penting je. Ikut kemampuan and jangan berlebih lebihan berbelanja. Macam Sarah sendiri, Sarah bagi benda2 yang penting, yang memang Sarah guna selalu and harian. Jom kita tengok apa dia

sirih junjung, hantaran wajib yea sebagai adat :) yang ni, mak kakak ipar sarah yang buat sendiri, dari kopak2 pinang sampai jadi bentuk rose tu, gambir and sirih semua, sampai la bab menggubah. Kalau berminat, boleh la tempah. Ada buat servis :)


Sejadah :)


Buah-buahan. Sebagai tips, untuk menaikkan seri buah-buahan tu and nampak berkilat, sapu buah-buaan dengan minyak masak. Tapi jangan letak banyak2 sebab nanti kalau nak makan, dah basuh pun susah nak tanggal minyak tu. Letak ala kadar, bagi nampak berkilat. Tak ada lah nampak suram hantaran buah-buahan tu :)


cupcakes yang Sarah buat sendiri, malam sebelum hari nak nikah hehe. Kira fresh la. Sarah buat choc cupcakes with icing topping warna putih, and selit2 kan dengan pink rose and daun, nak bagi nampak sweet and sepadan dengan kain dulang hantaran hehe. Yang ni, Sarah buat lain sikit, which is bouquette and x letak dalam kotak macam biasa selalu Sarah buat tu. Sesiapa yang berminta untuk empah boleh la message Sarah yea through FB or contact terus 0126898284


Sebakul gula-gula. Boleh makan beramai-ramai since sedara mara semua ada kan. Haha. Seronok berebut dengan budak budak.


Chocolate buatan sendiri hehe :) Chocolate ni Sarah buat bentuk campur-campur Love and separa bulat dengan macam-macam flavour, ada strawberry, blueberry dan oreo hancur-hancur. Yang ni Sarah saja nak buat lain sikit, selalu letak dalam kotak kan. So yang ni, Sarah buat ala-ala yang selalu beli dekat Famos Amos tapi yang dekat Famos Amos costly kan so yang Sarah buat sendiri jimat lah sikit hehe :) Berminat nak tempah? Jangan malu-malu.


Haa yang ni pulak, jelly bentuk buah-buahan. Sangat cantik kan, dan unik. Sesiapa yang berminat boleh contact Sarah k. Sesuai untuk hantaran, jamuan-jamuan dan untuk saja-saja makan2 :)


Kemeja :)

Kasut :)


Perfume :)

Jam :)


Sunglass :)

Yang tak ada gambar, Al-quran dan bunga rampai.


Dan yang ni pula, hantaran dari pihak laki untuk Sarah



yang x ada dalam gambar, telekung.

See, hantaran2 kami semua yang simple, barang2 yang perlu dan akan dipakai harian, jimat kos and banyak yang buat sendiri. Tu lah serba sedikit yang Sarah nak kongsi. Walaupun tak ada apa pun yang sikongsi sangat (haha) tapi harap ia berguna lah serba sedikit untuk baka-bakal pengantin. TQ :)