CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Alhamdulillah :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 20, 2011

alhamdulillah. Akad, 4th June 2011

Assalamualaikum. Apa khabar semua. Lama xbuat entry. Bukan apa. Kadang2 Sarah xsempat nak buat huhu. Bnyak order yang Sarah x ambil gambar. Kalau ada siapa2 yang order kat Sarah, sila2 lah yea share gambar korang. Sarah minta maaf sangat2. Kadang2 tu pun snap guna camera phone je tu yang gambar pun xberapa kualiti. So Sarah mintak lah yea siapa2 yang order tu sila2 share gambar :) terima kasih.

Kali ni, lain sikit entry Sarah hehe. Sebab kali ni nak share tentang majlis akad nikah Sarah yang berlangsung pada hari Sabtu, 4 Jun 2011 hari tu. Oke, Sarah nak share lah sikit gambar hehe. Tak banyak gambar, sikit2 je.


beberapa minit sebelum bergelar isteri.


the Aku terima nikah..


4Jun2011; 1035am Alhamdulillah.


Alhamdulillah, selamat bergelar isteri kepada Shazwan


kat sini, Sarah nak kongsi beberapa tips untuk hantaran. Alah, bukan lah tips pun haha. Tapi xjumpa perkataan sesuai. Hurm. Oke. Untuk hantaran masa nikah haritu, Sarah punya sangat simple. Biasalah, belah perempuan kan. Hantaran mestilah makanan yang banyak kan. Macam manisan2 macam tu. Sebenar nya, plan awal nak hantar 9 balas 11. Last2 malam sebelum nikah tu, tengok2 hantaran terlebih. So, pagi2 nak nikah tu, Sarah pun tambah lagi dulang sampai jadi 13 balas sebelas. Nasib baik sempat hehe. Sebab tu lah, persiapan untuk kahwin ni kena buat persiapan awal dan terperinci. Nak kahwin ni bukan senang. Benda sekecik2 pun kita kena fikir kan.

Oke, sebut pasal hantaran, bagi Sarah, sebagai tips, hantaran tu kita bagi lah benda2 yang penting je. Ikut kemampuan and jangan berlebih lebihan berbelanja. Macam Sarah sendiri, Sarah bagi benda2 yang penting, yang memang Sarah guna selalu and harian. Jom kita tengok apa dia

sirih junjung, hantaran wajib yea sebagai adat :) yang ni, mak kakak ipar sarah yang buat sendiri, dari kopak2 pinang sampai jadi bentuk rose tu, gambir and sirih semua, sampai la bab menggubah. Kalau berminat, boleh la tempah. Ada buat servis :)


Sejadah :)


Buah-buahan. Sebagai tips, untuk menaikkan seri buah-buahan tu and nampak berkilat, sapu buah-buaan dengan minyak masak. Tapi jangan letak banyak2 sebab nanti kalau nak makan, dah basuh pun susah nak tanggal minyak tu. Letak ala kadar, bagi nampak berkilat. Tak ada lah nampak suram hantaran buah-buahan tu :)


cupcakes yang Sarah buat sendiri, malam sebelum hari nak nikah hehe. Kira fresh la. Sarah buat choc cupcakes with icing topping warna putih, and selit2 kan dengan pink rose and daun, nak bagi nampak sweet and sepadan dengan kain dulang hantaran hehe. Yang ni, Sarah buat lain sikit, which is bouquette and x letak dalam kotak macam biasa selalu Sarah buat tu. Sesiapa yang berminta untuk empah boleh la message Sarah yea through FB or contact terus 0126898284


Sebakul gula-gula. Boleh makan beramai-ramai since sedara mara semua ada kan. Haha. Seronok berebut dengan budak budak.


Chocolate buatan sendiri hehe :) Chocolate ni Sarah buat bentuk campur-campur Love and separa bulat dengan macam-macam flavour, ada strawberry, blueberry dan oreo hancur-hancur. Yang ni Sarah saja nak buat lain sikit, selalu letak dalam kotak kan. So yang ni, Sarah buat ala-ala yang selalu beli dekat Famos Amos tapi yang dekat Famos Amos costly kan so yang Sarah buat sendiri jimat lah sikit hehe :) Berminat nak tempah? Jangan malu-malu.


Haa yang ni pulak, jelly bentuk buah-buahan. Sangat cantik kan, dan unik. Sesiapa yang berminat boleh contact Sarah k. Sesuai untuk hantaran, jamuan-jamuan dan untuk saja-saja makan2 :)


Kemeja :)

Kasut :)


Perfume :)

Jam :)


Sunglass :)

Yang tak ada gambar, Al-quran dan bunga rampai.


Dan yang ni pula, hantaran dari pihak laki untuk Sarah



yang x ada dalam gambar, telekung.

See, hantaran2 kami semua yang simple, barang2 yang perlu dan akan dipakai harian, jimat kos and banyak yang buat sendiri. Tu lah serba sedikit yang Sarah nak kongsi. Walaupun tak ada apa pun yang sikongsi sangat (haha) tapi harap ia berguna lah serba sedikit untuk baka-bakal pengantin. TQ :)

No comments:

Post a Comment

Monday, June 20, 2011

alhamdulillah. Akad, 4th June 2011

Posted by SWEET TREAT by SARA at 7:15 AM
Assalamualaikum. Apa khabar semua. Lama xbuat entry. Bukan apa. Kadang2 Sarah xsempat nak buat huhu. Bnyak order yang Sarah x ambil gambar. Kalau ada siapa2 yang order kat Sarah, sila2 lah yea share gambar korang. Sarah minta maaf sangat2. Kadang2 tu pun snap guna camera phone je tu yang gambar pun xberapa kualiti. So Sarah mintak lah yea siapa2 yang order tu sila2 share gambar :) terima kasih.

Kali ni, lain sikit entry Sarah hehe. Sebab kali ni nak share tentang majlis akad nikah Sarah yang berlangsung pada hari Sabtu, 4 Jun 2011 hari tu. Oke, Sarah nak share lah sikit gambar hehe. Tak banyak gambar, sikit2 je.


beberapa minit sebelum bergelar isteri.


the Aku terima nikah..


4Jun2011; 1035am Alhamdulillah.


Alhamdulillah, selamat bergelar isteri kepada Shazwan


kat sini, Sarah nak kongsi beberapa tips untuk hantaran. Alah, bukan lah tips pun haha. Tapi xjumpa perkataan sesuai. Hurm. Oke. Untuk hantaran masa nikah haritu, Sarah punya sangat simple. Biasalah, belah perempuan kan. Hantaran mestilah makanan yang banyak kan. Macam manisan2 macam tu. Sebenar nya, plan awal nak hantar 9 balas 11. Last2 malam sebelum nikah tu, tengok2 hantaran terlebih. So, pagi2 nak nikah tu, Sarah pun tambah lagi dulang sampai jadi 13 balas sebelas. Nasib baik sempat hehe. Sebab tu lah, persiapan untuk kahwin ni kena buat persiapan awal dan terperinci. Nak kahwin ni bukan senang. Benda sekecik2 pun kita kena fikir kan.

Oke, sebut pasal hantaran, bagi Sarah, sebagai tips, hantaran tu kita bagi lah benda2 yang penting je. Ikut kemampuan and jangan berlebih lebihan berbelanja. Macam Sarah sendiri, Sarah bagi benda2 yang penting, yang memang Sarah guna selalu and harian. Jom kita tengok apa dia

sirih junjung, hantaran wajib yea sebagai adat :) yang ni, mak kakak ipar sarah yang buat sendiri, dari kopak2 pinang sampai jadi bentuk rose tu, gambir and sirih semua, sampai la bab menggubah. Kalau berminat, boleh la tempah. Ada buat servis :)


Sejadah :)


Buah-buahan. Sebagai tips, untuk menaikkan seri buah-buahan tu and nampak berkilat, sapu buah-buaan dengan minyak masak. Tapi jangan letak banyak2 sebab nanti kalau nak makan, dah basuh pun susah nak tanggal minyak tu. Letak ala kadar, bagi nampak berkilat. Tak ada lah nampak suram hantaran buah-buahan tu :)


cupcakes yang Sarah buat sendiri, malam sebelum hari nak nikah hehe. Kira fresh la. Sarah buat choc cupcakes with icing topping warna putih, and selit2 kan dengan pink rose and daun, nak bagi nampak sweet and sepadan dengan kain dulang hantaran hehe. Yang ni, Sarah buat lain sikit, which is bouquette and x letak dalam kotak macam biasa selalu Sarah buat tu. Sesiapa yang berminta untuk empah boleh la message Sarah yea through FB or contact terus 0126898284


Sebakul gula-gula. Boleh makan beramai-ramai since sedara mara semua ada kan. Haha. Seronok berebut dengan budak budak.


Chocolate buatan sendiri hehe :) Chocolate ni Sarah buat bentuk campur-campur Love and separa bulat dengan macam-macam flavour, ada strawberry, blueberry dan oreo hancur-hancur. Yang ni Sarah saja nak buat lain sikit, selalu letak dalam kotak kan. So yang ni, Sarah buat ala-ala yang selalu beli dekat Famos Amos tapi yang dekat Famos Amos costly kan so yang Sarah buat sendiri jimat lah sikit hehe :) Berminat nak tempah? Jangan malu-malu.


Haa yang ni pulak, jelly bentuk buah-buahan. Sangat cantik kan, dan unik. Sesiapa yang berminat boleh contact Sarah k. Sesuai untuk hantaran, jamuan-jamuan dan untuk saja-saja makan2 :)


Kemeja :)

Kasut :)


Perfume :)

Jam :)


Sunglass :)

Yang tak ada gambar, Al-quran dan bunga rampai.


Dan yang ni pula, hantaran dari pihak laki untuk Sarah



yang x ada dalam gambar, telekung.

See, hantaran2 kami semua yang simple, barang2 yang perlu dan akan dipakai harian, jimat kos and banyak yang buat sendiri. Tu lah serba sedikit yang Sarah nak kongsi. Walaupun tak ada apa pun yang sikongsi sangat (haha) tapi harap ia berguna lah serba sedikit untuk baka-bakal pengantin. TQ :)

0 comments on "alhamdulillah. Akad, 4th June 2011"

Post a Comment