CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Alhamdulillah :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 20, 2011

Siapa nak buat majlis kawen angkat tangan.



Hye assalamualaikum. apa khabar semua hehe. Entry kali ni, Sarah nak share tentang gubahan sirih junjung and bunga-bungaan di bilik pengantin Sarah timemajlis hari tu.

Oke, mula2 sekali, Sarah nak share sikit tentang sirih junjung. Just click sini la yea, xlarat nk type panjang2 ;p Sirih junjung ni adalah hantaran yang mesti ada yea untuk diberi pada pihak yang lagi satu sebagai adat kita kerana ia mengandungi pelbagai maksud yang tersirat.

Untuk sirih junjung Sarah haritu, Sarah sangat puas hati dengan gubahan nya. Nampak cantik je dan kemas. Sirih junjung Sarah digubah oleh mak mertua abang Sarah, a.k.a mak kakak ipar Sarah. Auntie ni sangat creative oke. Sarah suka tengok hasil2 gubahan dia. For your info, segala sirih, gambir and kapur ni, auntie tu yang buat, dari proses kering kan, kopak2 mende tu sampai jadi bentuk bunga semua, hiasan and gubah sampai jadi sirih junjung. Sangat teruja oke. So, kepada sesiapa yang rasa2 akan adakan kenduri kahwin dalam family sama ada abang, kakak, sedara or siapa2 aja lah, auntie ni sangat RECOMMENDED oke. Seriously, korang akan puas hati. Ni haa, tengok lah betapa creative nya aunty tu. Bawah ni Sarah share sikit yea gambar. So, siapa2 yang nak buat tempahan, boleh contact Sarah terus yea through FB (yang Sarah dah link di tepi blog ni)

It depends, sama ada korang nk tempah the pinang, sirih and semua tu sahaja and gubahan korang nak buat sendiri or tempah semua sekali sirih tu and servis gubahan sekali.


ini lah pinang yang aunty tu buat.
susah tau buat ni, sakit2 tangan.


ni proses gubahan sirih junjung, sehari b4 majlis akad.


dan ini hasil akhir nya. cantik kan ! sangat puas hati.


Kenapa Sarah cakap auntie ni creative? Sebab, selain dari buat sirih junjung Sarah, dia lah juga yang hias bilik pengantin Sarah. Bilik pengantin Sarah simple je. Sarah ni jenis yang simple je. Bagi Sarah, tak perlu da boom sangat. Bila da boom, budget pun da boom hehe ingat tu. Lagi pun, bilik kecik so tak nak lah bagi nampak bilik serabut kan. Asal kan nampak seri nya, cukup lah hehe. So conclusion nya, Sarah just hias kan bilik tu dengan bunga-bungaan and bantal hehe. Segala hiasan bunga dalam bilik Sarah, auntie yang hias kan. Mak Sarah pergi beli bunga dengan auntie and yang lain2 nya, kita serah kan kat aunty yang pakar hehe. cepat je auntie ni buat. Dah macam orang bisnes kat kedai bunga. Ketip2 haa terus jadi. Lancar je dia buat. Excited Sarah tengok. Jom kita tengok gambar :)

oke, ni keadaan bilik sebelum ada apa2 hiasan.


dan yang ni, gambar full lepas bilik dah di make up hehe


Bunga yang aunty gubah, di atas cermin dan katil


Hiasan bunga di atas langsir tingkap


Hiasan gubahan bunga di atas katil. Sebenarnya, yang atas katil ni, hiasan bunga ni memanjang dari sisi katil ke sisi katil tapi Sarah tak ada gambar full.


Oke, kepada sesiapa yang berminat nak buat tempahan pinang or sirih junjung, boleh la contact Sarah atau pun kakak ipar yea

SARAH: 0126898284
NISA: 0172158880

or send your msg through FB

boleh pilih, sama ada nak tempah the pinang, gambir semua tu without servis gubahan
OR
tempah complete beserat dengan servis gubahan

tq :)

No comments:

Post a Comment

Monday, June 20, 2011

Siapa nak buat majlis kawen angkat tangan.

Posted by SWEET TREAT by SARA at 10:17 PM


Hye assalamualaikum. apa khabar semua hehe. Entry kali ni, Sarah nak share tentang gubahan sirih junjung and bunga-bungaan di bilik pengantin Sarah timemajlis hari tu.

Oke, mula2 sekali, Sarah nak share sikit tentang sirih junjung. Just click sini la yea, xlarat nk type panjang2 ;p Sirih junjung ni adalah hantaran yang mesti ada yea untuk diberi pada pihak yang lagi satu sebagai adat kita kerana ia mengandungi pelbagai maksud yang tersirat.

Untuk sirih junjung Sarah haritu, Sarah sangat puas hati dengan gubahan nya. Nampak cantik je dan kemas. Sirih junjung Sarah digubah oleh mak mertua abang Sarah, a.k.a mak kakak ipar Sarah. Auntie ni sangat creative oke. Sarah suka tengok hasil2 gubahan dia. For your info, segala sirih, gambir and kapur ni, auntie tu yang buat, dari proses kering kan, kopak2 mende tu sampai jadi bentuk bunga semua, hiasan and gubah sampai jadi sirih junjung. Sangat teruja oke. So, kepada sesiapa yang rasa2 akan adakan kenduri kahwin dalam family sama ada abang, kakak, sedara or siapa2 aja lah, auntie ni sangat RECOMMENDED oke. Seriously, korang akan puas hati. Ni haa, tengok lah betapa creative nya aunty tu. Bawah ni Sarah share sikit yea gambar. So, siapa2 yang nak buat tempahan, boleh contact Sarah terus yea through FB (yang Sarah dah link di tepi blog ni)

It depends, sama ada korang nk tempah the pinang, sirih and semua tu sahaja and gubahan korang nak buat sendiri or tempah semua sekali sirih tu and servis gubahan sekali.


ini lah pinang yang aunty tu buat.
susah tau buat ni, sakit2 tangan.


ni proses gubahan sirih junjung, sehari b4 majlis akad.


dan ini hasil akhir nya. cantik kan ! sangat puas hati.


Kenapa Sarah cakap auntie ni creative? Sebab, selain dari buat sirih junjung Sarah, dia lah juga yang hias bilik pengantin Sarah. Bilik pengantin Sarah simple je. Sarah ni jenis yang simple je. Bagi Sarah, tak perlu da boom sangat. Bila da boom, budget pun da boom hehe ingat tu. Lagi pun, bilik kecik so tak nak lah bagi nampak bilik serabut kan. Asal kan nampak seri nya, cukup lah hehe. So conclusion nya, Sarah just hias kan bilik tu dengan bunga-bungaan and bantal hehe. Segala hiasan bunga dalam bilik Sarah, auntie yang hias kan. Mak Sarah pergi beli bunga dengan auntie and yang lain2 nya, kita serah kan kat aunty yang pakar hehe. cepat je auntie ni buat. Dah macam orang bisnes kat kedai bunga. Ketip2 haa terus jadi. Lancar je dia buat. Excited Sarah tengok. Jom kita tengok gambar :)

oke, ni keadaan bilik sebelum ada apa2 hiasan.


dan yang ni, gambar full lepas bilik dah di make up hehe


Bunga yang aunty gubah, di atas cermin dan katil


Hiasan bunga di atas langsir tingkap


Hiasan gubahan bunga di atas katil. Sebenarnya, yang atas katil ni, hiasan bunga ni memanjang dari sisi katil ke sisi katil tapi Sarah tak ada gambar full.


Oke, kepada sesiapa yang berminat nak buat tempahan pinang or sirih junjung, boleh la contact Sarah atau pun kakak ipar yea

SARAH: 0126898284
NISA: 0172158880

or send your msg through FB

boleh pilih, sama ada nak tempah the pinang, gambir semua tu without servis gubahan
OR
tempah complete beserat dengan servis gubahan

tq :)

0 comments on "Siapa nak buat majlis kawen angkat tangan."

Post a Comment